SPECIALNA VIŠINSKA DELA

Delo na višini oziroma nad globino, spada med najnevarnejša dela, zato ga prepustite primerno usposobljenim strokovnjakom s primerno opremo.

Višinska dela izvajamo s pomočjo vrvne tehnike, za katero smo visoko usposobljeni. Z uporabo le te zelo znižamo stroške sanacije, saj ni potreben dodaten najem dvigal, košar ali odrov.

Pri svojem delu uporabljamo kakovostno višinsko varovalno opremo proizvajalcev FALL SAFE in PETZL

ČIŠČENJE ŽLEBOV

Čiščenje žlebov in streh opravljamo na vseh objektih. Namestimo vam lahko tudi filtre z mrežicami, pokrove za žlebove ali namestimo električne grelne kable oz. sistem za preprečevanje zmrzovanja odtokov.

Učinkovito odvajanje deževnice preprečuje nastajanje zamakanja in plesni. Nabiranje rastlinja v žlebu povzroča posedanje in s tem zmanjšanje funkcije delovanja žlebov.

Delovanje žlebov je potrebno preveriti tudi ob vsakem prepuščanju strehe in predno se odločite za sanacijo le te.

SANACIJA IN VZDRŽEVANJE STREH

Specializirani smo za sanacijo strešnih konstrukcij na vseh vrstah objektov (industrijski, trgovski, stanovanjski, poslovni,…). Pri sanaciji streh, uporabljamo najmodernejša tesnilna sredstva (zaščitne kite in vodne mebrane) najboljših svetovnih proizvajalcev.

ČIŠČENJE SNEGA S STREH

Ob večji količini snega, je potrebno sneg pravočasno odstraniti iz strehe, sicer lahko pride do poškodbe kritine ali ostrešja, celo spremembe statike. Z očiščenjem strehe, poskrbimo tudi za varnost mimoidočih.

Pri večji količini zapadlega snega, moramo biti posebej pozorni pri strehah z majhnim naklonom ali ravnimi strehami, še posebej če gre za moker južni sneg. Kubični meter tovrstnega snega zlahka lahko preseže 300 in več kilogramov. V primeru poledenitve, pa se teža lahko poveča tudi trikratno.

NEGA IN ODSTRANJEVANJE VISOKIH DREVES IN GRMOVNIC

Ponujamo tudi svetovanje in izvedbo pri negi dreves v mestnih okoljih, poleg objektov in na nevarnih mestih. Nudimo strokovno obrezovanje neglede na višino debla ali strokovno odstranitev drevesa in grmovnic vključno z odvozom.

DRUGA VIŠINSKA DELA

 • čiščenje oken in steklenih površin
 • pleskanje objektov
 • manjše sanacije fasad
 • barvanje lesenih površin
 • čiščenje in zaščita brežin
 • montaža reklamnih panojev

KOMPETENTNE OSEBE

V podjetju EU SAFETY velik poudarek namenjamo strokovni usposobljenosti našega osebja. Inštruktorji, ki izvajajo usposabljanja, so vsi ne samo visoko strokovno usposobljeni, ampak imajo poleg tega še dolgoletne izkušnje, ki jim omogočajo, da usposabljanje maksimalno prilagodijo dejanskim potrebam delovnega mesta.

PREDSTAVITEV INŠTRUKTORJEV

ROK TEUL

 • Aktivni alpinist in gorski reševalec z več kot 20 letnimi izkušnjami.
 • Različne vrvne tehnike pri delu na višini in globini je nadgrajeval pri gradnji doživljajskih parkov in drugih tehničnih projektih.
 • Predstavitev pravilnih tehnik reševanja in nudenje prve pomoči ob nesrečah so njegova
  specialnost.

JAKA PRIJATELJ

 • Inštruktor na področju varnega dela na višini ter usposobljen za pregledovanje višinske varovalne opreme (10 letne izkušnje). Pridobljen certifikat ITHF.
 • Inštruktor in trener športnega plezanja z več kot 20 letnimi bogatimi izkušnjami na področju izobraževanja otrok, mladine in odraslih.
 • Sodeloval pri raziskavah v zvezi s terapevtskim plezanjem.